Φίμωση – Περιτομή

Ερωτηματολόγια

Φίμωση – Περιτομή

Η φίμωση είναι η στένωση της Phimosis of foreskin with Candida φίμωσηδερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους (ακροποσθία), η οποία προκαλεί και μη αποκάλυψη της βαλάνου  κατά την έλξη της ακροποσθίας προς τη βάση του πέους.

Επιπλοκές της φίμωσης είναι:

• φλεγμονές της βαλάνου και της ακροποσθίας,

• δυσχέρεια και πόνος κατά την σεξουαλική επαφή,

• σχηματισμός ραγάδων (μικρές ρήξεις) του δέρματος,

• μικρή διάρκεια στύσης,

• παραφίμωση

Περιτομή είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της φίμωσης με αφαίρεση τμήματος της ακροποσθίας.

Είναι από τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις  στον κόσμο και έχει μακρόχρονη ιστορία, μιας και αποτελεί μία από τις πιο παλιές επεμβάσεις που είναι γνωστές στην ανθρωπότητα.

Πρόκειται για μια μικροεπέμβαση, διάρκειας 30 λεπτών περίπου, που γίνεται με τοπική αναισθησία. Μετά την κυκλική αφαίρεση της ακροποσθίας, τοποθετούνται απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία πέφτουν μόνα τους σε 10-15 ημέρες, διάστημα στο οποίο ο ασθενής πρέπει να απέχει από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα.

Ο ασθενής πηγαίνει στο σπίτι του την ίδια ημέρα και την επόμενη μπορεί να εργαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μερικές φορές υπάρχει  ιατρική ανάγκη για περιτομή, όπως όταν η περιοχή αυτή είναι πάρα πολύ σφιχτή για να ανασυρθεί πάνω από τη βάλανο.

Σε άλλες περιπτώσεις, ιδίως σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, περιτομή συνιστάται για μεγαλύτερα αγόρια ή άντρες για να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Circumcision , φίμωση και περιτομήΗ περιτομή μπορεί να έχει διάφορα οφέλη υγείας, συμπεριλαμβανομένων:

• Λόγους Υγιεινής. Είναι πιο εύκολο να πλύνετε το πέος.

• Μειωμένο κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Ο συνολικός κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες είναι χαμηλός, αλλά αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να είναι πιο συχνές σε άνδρες χωρίς περιτομή.

• Πρόληψη προβλημάτων του πέους.

Περιστασιακά, η ακροποσθία, σε πέος με φίμωση μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να επανέλθει στη θέση της μετά από στύση (παραφίμωση). Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή της ακροποσθίας ή της κεφαλής του πέους.

• Μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πέους.

Αν και ο καρκίνος του πέους είναι σπάνιος, είναι λιγότερο συχνός σε άντρες με περιτομή. Επιπλέον, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι λιγότερο συχνός στις γυναίκες που έχουν ερωτικούς συντρόφους με περιτομή.

• Μειωμένο κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές εξακολουθούν να είναι απαραίτητες, αλλά έχει παρατηρηθεί  χαμηλότερος  κίνδυνος  μετάδοσης ορισμένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων , συμπεριλαμβανομένου του HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.

Η περιτομή δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, ούτε υποβαθμίζει τη σεξουαλική ευχαρίστηση για τους άνδρες ή τις συντρόφους τους.

Κλείστε Ραντεβού

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μενου
Επικοινωνία
211 2203710
211 2203711
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725

Designed by Digital Tempo

CReated by

Pυθμίσεις προτιμήσεων απορρήτου

Υποχρεωτικά

GDPR,pll_language,wordfence_verifiedHuman,wordpress

Προγράμματα

DSID, IDE, AID, CONSENT, HSID, NID, SID, SIDCC, SAPISID
_ga, _gat
c_user, datr, fr, sb, wd, xs